Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Niekerk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Niekerk is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we praktische info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Niekerk en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-niekerk

Alarminstallatie Niekerk laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional kijkt direct mee en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Niekerk? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Niekerk.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Niekerk?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Westerkwartier laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 – €2050,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €1800,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Niekerk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Niekerk (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Niekerk. Zij werken met gangbare merken als Pikt-O-Norm en Energizer. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Lucaswolde, Lettelbert, Oldekerk en Enumatil.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Niekerk te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Niekerk vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch, EZVIZ of Eve, Eufy, Hombli, Arlo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Niekerk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Niekerk voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €925,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Heb je liever haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Niekerk.


Postcodegebied: 9822

Plaats een reactie