Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldekerk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Oldekerk is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oldekerk en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oldekerk

Alarminstallatie Oldekerk laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldekerk? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie bepaal je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldekerk en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oldekerk?

Vraag offertes op bij specialisten in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerkwartier hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot +/- €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 tot €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 tot en met €2050,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oldekerk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldekerk (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldekerk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ring en Jablotron. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Niekerk, Lucaswolde, Enumatil en Briltil.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Oldekerk te verminderen. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oldekerk vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link + Arlo, Netamo, Hombli, Eve, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oldekerk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oldekerk voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1175,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €175,00 p/stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera vanaf €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Oldekerk.


Postcodegebied: 9821

Plaats een reactie