Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Grashoek

Door het installeren van een alarmsysteem in Grashoek beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je populaire details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Grashoek en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-grashoek

Alarminstallatie Grashoek plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator controleert het signaal en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Grashoek? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan ontdek je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Grashoek en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Grashoek?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Peel en Maas beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot wel €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2500,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Grashoek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Grashoek (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Grashoek. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Neovo en Agfa. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Beringe, Egchel, Koningslust en Panningen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Grashoek te verkleinen. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Grashoek vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam, TP-Link of Netamo, Yale, Arlo, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Grashoek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Grashoek voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €900,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Grashoek.


Postcodegebied: 5985

Plaats een reactie