Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Woldendorp

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Woldendorp schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Woldendorp en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-woldendorp

Alarminstallatie Woldendorp installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Woldendorp? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Woldendorp en omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Woldendorp?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Eemsdelta houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 – €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 – €2350,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Woldendorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Woldendorp (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Woldendorp. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Zorg Totaal en IIyama. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen en Nieuwolda.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Woldendorp te limiteren. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Woldendorp vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, D-Link, Bosch, EZVIZ of Yale, Eufy, Eve, Arlo, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Woldendorp?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Woldendorp voor thuis liggen tussen de €600,00 en €825,00. De totale prijs is afhakelijk van het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €37,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per unit. Zoek je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Woldendorp.


Postcodegebied: 9946

Plaats een reactie