Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Swolgen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Swolgen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Swolgen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-swolgen

Alarminstallatie Swolgen plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Swolgen? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Swolgen en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Swolgen?

Krijg verschillende offertes van specialisten in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Horst aan de Maas kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot wel €1650,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot wel €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot +/- €2600,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Swolgen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Swolgen (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Swolgen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Theben en Western Digital. Of bekijk installateurs en bedrijven in Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Tienray en Meerlo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Swolgen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Swolgen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link & Eufy, Eve, Arlo, Yale, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Swolgen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Swolgen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1000,00. De echte prijs hangt af van het gekozen systeem, extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera voor €575,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Swolgen.


Postcodegebied: 5866

Plaats een reactie