Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vianen

Dankzij een alarmsysteem in Vianen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp doorzoek je goede info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Vianen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-vianen

Alarminstallatie Vianen plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Vianen? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier ontdek je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vianen en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Vianen?

Vraag offertes op bij bedrijven in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Land van Cuijk laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Vianen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vianen (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vianen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Galaxy en Aten. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Sint Agatha, Beers, Katwijk en Cuijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Vianen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Vianen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ, D-Link & Yale, Arlo, Eufy, Hombli, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Vianen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Vianen voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1325,00. De offerteprijs hangt af van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Vianen.


Postcodegebied: 5434

Plaats een reactie