Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zalk

Door het installeren van een alarmsysteem in Zalk schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Zalk en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-zalk

Alarminstallatie Zalk installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zalk? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zalk en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Zalk?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Kampen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 tot €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Zalk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zalk (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zalk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Escalight en First Alert. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Grafhorst, Kamperveen, s-Heerenbroek en IJsselmuiden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Zalk te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Alarmlicht.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zalk vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link of Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Zalk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Zalk voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1025,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Voorkeur voor haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Zalk.


Postcodegebied: 8276

Plaats een reactie