Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Grafhorst

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Grafhorst heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp check je uitgebreide info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bekijk je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Grafhorst en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-grafhorst

Alarminstallatie Grafhorst installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Grafhorst? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Grafhorst en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Grafhorst?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Kampen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot €1400,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Grafhorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Grafhorst (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Grafhorst. Zij kunnen je helpen met merken zoals Van Lien en Grothe Velleman. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Kamperveen, Genemuiden, Zalk en s-Heerenbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Grafhorst te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Grafhorst vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch of Hombli, Yale, Eufy, Eve, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Grafhorst?

De kosten van een goed alarmsysteem in Grafhorst voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1125,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Grafhorst.


Postcodegebied: 8277

Plaats een reactie