Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem IJsselmuiden

Door middel van een alarmsysteem in IJsselmuiden schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je populaire info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in IJsselmuiden en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-ijsselmuiden

Alarminstallatie IJsselmuiden plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist controleert het signaal en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in IJsselmuiden? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in IJsselmuiden en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in IJsselmuiden?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Kampen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot wel €1600,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 – €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot circa €2950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in IJsselmuiden.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in IJsselmuiden (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in IJsselmuiden. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Bticino en Proteq. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in s-Heerenbroek, Zalk, Wilsum en Biddinghuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in IJsselmuiden te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf IJsselmuiden vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link of Arlo, Hombli, Netamo, Eve, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in IJsselmuiden?

De kosten van een veilig alarmsysteem in IJsselmuiden voor thuis liggen tussen de €550,00 en €850,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €40,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur IJsselmuiden.


Postcodegebied: 8271, 8275, 8277

Plaats een reactie