Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sibrandahûs

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Sibrandahûs heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs check je populaire details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Sibrandahûs en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-sibrandahus

Alarminstallatie Sibrandahûs laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sibrandahûs? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sibrandahûs en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Sibrandahûs?

Vraag offertes op bij experts uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Dantumadiel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1000,00 – €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Sibrandahûs.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sibrandahûs (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sibrandahûs. Zij kunnen je helpen met merken zoals Energizer en ABI. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Jannum, Broeksterwâld, Rinsumageast en Damwâld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Sibrandahûs te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Sibrandahûs vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link of Arlo, Eve, Hombli, Eufy, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Sibrandahûs?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Sibrandahûs voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1175,00. De normale prijs is afhakelijk van het soort alarm, de additionele services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per unit. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Sibrandahûs.


Postcodegebied: 9106

Plaats een reactie