Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Koggenland

Dankzij een alarmsysteem in Koggenland beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je populaire info over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je hier erkende beveiligingsbedrijven in Koggenland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-koggenland

Alarminstallatie Koggenland installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Koggenland? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Koggenland en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Koggenland?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Koggenland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 tot ongeveer €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Koggenland.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Koggenland (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Koggenland. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als JAGO en Recommand. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Medemblik, Opmeer, Hoorn en Drechterland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Koggenland te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Koggenland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, D-Link, Foscam, Somfy + Hombli, Yale, Arlo, Eve, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Koggenland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Koggenland voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1275,00. De totale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €37,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Koggenland.


Postcodegebied: 1652

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie