Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Linde

Door middel van een alarmsysteem in Linde schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp bieden we populaire details over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Linde en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-linde

Alarminstallatie Linde plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist onderzoekt de melding en neemt direct contact op met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Linde? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Linde en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Linde?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente De Wolden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 oplopend tot €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1200,00 tot €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Linde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Linde (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Linde. Zij werken met gangbare merken als Fire King en Wertheim. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Kerkenveld, Hollandscheveld, Nieuwlande en Geesbrug.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Linde te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Linde vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In potentie bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, D-Link of Eve, Arlo, Netamo, Yale, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Linde?

De kosten van een goed alarmsysteem in Linde voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Linde.


Postcodegebied: 7925

Plaats een reactie