Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eexterveen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Eexterveen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je handige details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens check je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Eexterveen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-eexterveen

Alarminstallatie Eexterveen laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Eexterveen? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan bepaal je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eexterveen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Eexterveen?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Aa en Hunze kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot +/- €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Eexterveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eexterveen (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eexterveen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als BT en BHV. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Eexterveenschekanaal, Nieuwe Pekela, Nieuw Annerveen en Spijkerboor.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Eexterveen te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Eexterveen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, D-Link, Bosch, TP-Link + Arlo, Eufy, Yale, Eve, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Eexterveen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Eexterveen voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1375,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per camera. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Eexterveen.


Postcodegebied: 9658

Plaats een reactie