Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuidlaarderveen

Door middel van een alarmsysteem in Zuidlaarderveen kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je handige info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Zuidlaarderveen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-zuidlaarderveen

Alarminstallatie Zuidlaarderveen laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuidlaarderveen? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuidlaarderveen en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Zuidlaarderveen?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Tynaarlo beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 oplopend tot €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Zuidlaarderveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuidlaarderveen (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuidlaarderveen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als SMP en Olympia. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Midlaren, Noordlaren, De Groeve en Zuidlaren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Zuidlaarderveen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zuidlaarderveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch & Netamo, Arlo, Eve, Yale, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Zuidlaarderveen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zuidlaarderveen voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1375,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per camera. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Zuidlaarderveen.


Postcodegebied: 9474

Plaats een reactie