Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Groeve

Dankzij een alarmsysteem in De Groeve verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in De Groeve en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-de-groeve

Alarminstallatie De Groeve laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Groeve? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Groeve en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in De Groeve?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Tynaarlo gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in De Groeve.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Groeve (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Groeve. Zij hebben ervaring met merken als Alarmtech en Uni-T. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Zuidlaarderveen, Midlaren, Zuidlaren en Schipborg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in De Groeve te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf De Groeve vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy, D-Link of Eve, Yale, Arlo, Hombli, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in De Groeve?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in De Groeve voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1500,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur De Groeve.


Postcodegebied: 9473

Plaats een reactie