Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Veendam

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Veendam voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we betrouwbare details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens verstrekken we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Veendam en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-veendam

Alarminstallatie Veendam aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Veendam? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op die manier kom je erachter welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Veendam.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Veendam?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Veendam laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1400,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 – €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2750,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Veendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Veendam (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Veendam. Zij werken met gangbare merken als TP-Link en ABI. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Pekela, Oldambt, Midden-Groningen en Westerwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen relevante tips de kans op inbraak in Veendam te limiteren. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Veendam vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch of Eufy, Eve, Arlo, Hombli, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Veendam?

De kosten van een goed alarmsysteem in Veendam voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €850,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per camera. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Veendam.


Postcodegebied: 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie