Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Pekela

Door middel van een alarmsysteem in Pekela heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs verstrekken we handige details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Pekela en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-pekela

Alarminstallatie Pekela installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Pekela? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Pekela en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Pekela?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Pekela houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Eveneens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €925,00 tot €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1400,00 tot en met €1900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Pekela.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Pekela (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Pekela. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als TruVision en TruVision. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Oldambt, Groningen, Veendam en Midden-Groningen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Pekela te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Pekela vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Somfy, TP-Link, EZVIZ & Hombli, Yale, Arlo, Eve, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Pekela?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Pekela voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1425,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker waarschuwt de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Pekela.


Postcodegebied: 9665

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie