Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Meeuwen

Met een alarmsysteem in Meeuwen kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we uitgebreide details over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Meeuwen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-meeuwen

Alarminstallatie Meeuwen plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert controleert het signaal en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Meeuwen? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Meeuwen en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Meeuwen?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Altena kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 – €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2600,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Meeuwen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Meeuwen (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Meeuwen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Western Digital en Ecoline. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Babyloniënbroek, Dussen, Drongelen en Eethen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Meeuwen te limiteren. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Meeuwen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij bieden een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Somfy, TP-Link, EZVIZ & Arlo, Netamo, Yale, Eve, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Meeuwen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Meeuwen voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €800,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per unit. Wil je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Meeuwen.


Postcodegebied: 4268

Plaats een reactie