Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Reutum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Reutum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp tonen wij populaire info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Reutum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-reutum

Alarminstallatie Reutum laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator analyseert de melding en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Reutum? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Reutum en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Reutum?

Ontvang gratis offertes van specialisten in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Tubbergen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 tot wel €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1100,00 tot wel €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Reutum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Reutum (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Reutum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Tadrian en Takex. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Vriezenveen, Bruinehaar, Fleringen en Albergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Reutum te beperken. Bekijk ook meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Reutum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, Foscam, TP-Link, Bosch of Netamo, Yale, Eufy, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Reutum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Reutum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €875,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per camera. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Reutum.


Postcodegebied: 7667

Plaats een reactie