Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Papenhoven

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Papenhoven schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je populaire details over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Papenhoven en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-papenhoven

Alarminstallatie Papenhoven laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent analyseert de melding en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Papenhoven? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor markeer je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Papenhoven en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Papenhoven?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Sittard-Geleen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 – €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot €1900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Papenhoven.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Papenhoven (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Papenhoven. Zij werken met gangbare merken als Optex en PowerSonic. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Obbicht, Grevenbicht, Holtum en Buchten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven relevante tips de kans op inbraak in Papenhoven te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Papenhoven vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ + Eufy, Arlo, Yale, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Papenhoven?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Papenhoven voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1400,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per unit. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Papenhoven.


Postcodegebied: 6124

Plaats een reactie