Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Grevenbicht

Dankzij een alarmsysteem in Grevenbicht beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we praktische informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je hier erkende beveiligingsbedrijven in Grevenbicht en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-grevenbicht

Alarminstallatie Grevenbicht installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Grevenbicht? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie bepaal je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Grevenbicht en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Grevenbicht?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Sittard-Geleen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot +/- €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot en met €2350,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Grevenbicht.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Grevenbicht (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Grevenbicht. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Garvan en Garvan. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Urmond, Sittard, Obbicht en Papenhoven.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Grevenbicht te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Grevenbicht vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch, Foscam & Eufy, Eve, Netamo, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Grevenbicht?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Grevenbicht voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1475,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per camera. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Grevenbicht.


Postcodegebied: 6127

Plaats een reactie