Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bruinehaar

Door het installeren van een alarmsysteem in Bruinehaar verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je populaire details over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Bruinehaar en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-bruinehaar

Alarminstallatie Bruinehaar laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bruinehaar? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Zo bepaal je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bruinehaar en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Bruinehaar?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Twenterand beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1850,00 tot €2150,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Bruinehaar.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bruinehaar (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bruinehaar. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Omikron en Lampertz. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Vriezenveen en Reutum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Bruinehaar te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bruinehaar vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, D-Link, Bosch, TP-Link of Arlo, Netamo, Eve, Yale, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Bruinehaar?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bruinehaar voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1225,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de centralist direct wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera vanaf €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Bruinehaar.


Postcodegebied: 7675

Plaats een reactie