Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Valkenburg

Door middel van een alarmsysteem in Valkenburg kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we goede info over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Valkenburg en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-valkenburg

Alarminstallatie Valkenburg laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Valkenburg? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Daardoor weet je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Valkenburg.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Valkenburg?

Ontvang gratis offertes van installateurs in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Katwijk hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 tot +/- €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 – €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Valkenburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Valkenburg (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Valkenburg. Zij hebben ervaring met merken als EI Electronics en Aritech. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Schin op Geul, Scheulder, Lemiers en Vijlen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Valkenburg te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Valkenburg vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, EZVIZ, Foscam, TP-Link of Netamo, Eufy, Arlo, Yale, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Valkenburg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Valkenburg voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1000,00. De offerteprijs komt tot stand door het soort alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Valkenburg.


Postcodegebied: 2235, 6300

Plaats een reactie