Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eeserveen

Met een alarmsysteem in Eeserveen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp tonen wij betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Eeserveen en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-eeserveen

Alarminstallatie Eeserveen laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eeserveen? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Zo kom je erachter welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eeserveen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Eeserveen?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Borger-Odoorn gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot circa €2300,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Eeserveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eeserveen (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eeserveen. Zij hebben ervaring met merken als PowerCell en Samsung. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Oosterhesselen, Gees, Benneveld en Meppen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Eeserveen te beperken. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Eeserveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, D-Link, Bosch, Foscam & Hombli, Yale, Eve, Arlo, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Eeserveen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Eeserveen voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1025,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €42,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Eeserveen.


Postcodegebied: 7858, 7859

Plaats een reactie