Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zeewolde

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Zeewolde voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp vind je handige details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Zeewolde en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-zeewolde

Alarminstallatie Zeewolde installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zeewolde? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan weet je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zeewolde en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Zeewolde?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Zeewolde beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2100,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1000,00 tot €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Zeewolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zeewolde (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zeewolde. Zij hebben ervaring met merken als Jockel en Tzunali. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Veenendaal, Rhenen, Putten en Nijkerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zeewolde te beperken. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Zeewolde vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Flevoland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ, TP-Link & Arlo, Yale, Hombli, Netamo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Zeewolde?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Zeewolde voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1150,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het soort woning, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per aansluiting. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Zeewolde.


Postcodegebied: 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899

Plaats een reactie