Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijkerk

Dankzij een alarmsysteem in Nijkerk beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp bieden we betrouwbare details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Nijkerk en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-nijkerk

Alarminstallatie Nijkerk installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijkerk? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijkerk.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Nijkerk?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Nijkerk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 tot €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Nijkerk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijkerk (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijkerk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als X-Gen en GigaMedia. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Putten, Zeewolde, Ermelo en Harderwijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Nijkerk te beperken. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Nijkerk vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link & Netamo, Arlo, Eve, Eufy, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Nijkerk?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Nijkerk voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1400,00. De precieze prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Nijkerk.


Postcodegebied: 3860, 3861, 3862, 3863

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie