Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ermelo

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Ermelo schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je populaire informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Ermelo en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-ermelo

Alarminstallatie Ermelo laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ermelo? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ermelo en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ermelo?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Ermelo kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot +/- €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 tot wel €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 tot +/- €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ermelo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ermelo (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ermelo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Konig en Aritech. Of bekijk bedrijven en installateurs in Nijkerk, Putten, Harderwijk en Leusden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Ermelo te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ermelo vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link + Eufy, Netamo, Arlo, Yale, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ermelo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Ermelo voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1050,00. De precieze prijs is afhakelijk van het soort systeem, extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €47,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Ermelo.


Postcodegebied: 3850, 3851, 3852, 3853

Plaats een reactie