Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Harmelen

Door het installeren van een alarmsysteem in Harmelen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij uitgebreide details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Harmelen en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-harmelen

Alarminstallatie Harmelen installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Harmelen? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Harmelen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Harmelen?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Woerden kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 – €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Harmelen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Harmelen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Harmelen. Zij kunnen je helpen met merken zoals ACT en Ecoline. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Maarssen, Oud Zuilen, Zegveld en Kamerik.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Harmelen te verminderen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Harmelen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ + Arlo, Eufy, Yale, Netamo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Harmelen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Harmelen voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1350,00. De echte prijs hangt af van welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Harmelen.


Postcodegebied: 3480, 3481

Plaats een reactie