Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Genderen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Genderen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp verstrekken we handige informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Genderen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-genderen

Alarminstallatie Genderen installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Genderen? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Genderen.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Genderen?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Altena gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Ook heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot ongeveer €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Genderen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Genderen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht tonen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Genderen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Energizer en Visonic. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Eethen, Drongelen, Veen en Wijk en Aalburg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Genderen te limiteren. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Genderen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch & Netamo, Hombli, Yale, Eufy, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Genderen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Genderen voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1400,00. De offerteprijs komt tot stand door het soort alarm, extra services zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per unit. Liever haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Genderen.


Postcodegebied: 4265

Plaats een reactie