Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ter Idzard

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Ter Idzard heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je handige info over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens check je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Ter Idzard en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-ter-idzard

Alarminstallatie Ter Idzard plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ter Idzard? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ter Idzard en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ter Idzard?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Weststellingwerf hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot wel €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 – €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 oplopend tot €2400,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ter Idzard.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ter Idzard (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ter Idzard. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Masterlock en Notifier. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Oldeholtwolde, Sonnega, Nijeholtpade en Oldeholtpade.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Ter Idzard te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ter Idzard vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam & Eufy, Yale, Hombli, Arlo, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ter Idzard?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ter Idzard voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1175,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €30,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Liever haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Ter Idzard.


Postcodegebied: 8476

Plaats een reactie