Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Amstenrade

Door middel van een alarmsysteem in Amstenrade beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Amstenrade en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-amstenrade

Alarminstallatie Amstenrade laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Amstenrade? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Amstenrade en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Amstenrade?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Beekdaelen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarnaast heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 tot +/- €2250,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Amstenrade.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Amstenrade (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Amstenrade. Zij kunnen je helpen met merken zoals Tzunali en Sandisk. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Oirsbeek, Doenrade, Hoensbroek en Schinnen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de kans op inbraak in Amstenrade te beperken. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Amstenrade vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch + Hombli, Netamo, Eufy, Arlo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Amstenrade?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Amstenrade voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €800,00. De normale prijs is afhakelijk van het type installatie, extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €40,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per unit. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Amstenrade.


Postcodegebied: 6436

Plaats een reactie