Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Doenrade

Met een alarmsysteem in Doenrade kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Doenrade en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-doenrade

Alarminstallatie Doenrade laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Doenrade? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan bepaal je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Doenrade en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Doenrade?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Beekdaelen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1750,00 tot +/- €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Doenrade.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Doenrade (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Doenrade. Zij kunnen je helpen met merken zoals Videotec en CSAG. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Merkelbeek, Schinveld, Oirsbeek en Amstenrade.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Doenrade te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Telefoonmelding.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Doenrade vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy & Hombli, Eufy, Yale, Eve, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Doenrade?

De kosten van een slim alarmsysteem in Doenrade voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €850,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de additionele services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €32,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Liever haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Doenrade.


Postcodegebied: 6439

Plaats een reactie