Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Diepenheim

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Diepenheim verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Via onze adviseurs bieden we handige informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Diepenheim en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-diepenheim

Alarminstallatie Diepenheim laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Diepenheim? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier kom je erachter welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Diepenheim en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Diepenheim?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hof van Twente kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1950,00 tot +/- €2350,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Diepenheim.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Diepenheim (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Diepenheim. Zij hebben ervaring met merken als Bosch en De Raat. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Delden, Ambt Delden, Markelo en Goor.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Diepenheim te beperken. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Diepenheim vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link & Hombli, Yale, Eve, Arlo, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Diepenheim?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Diepenheim voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1225,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker waarschuwt de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Diepenheim.


Postcodegebied: 7478

Plaats een reactie