Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Valburg

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Valburg heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs delen wij praktische info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Valburg en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-valburg

Alarminstallatie Valburg installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Valburg? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan weet je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Valburg en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Valburg?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Overbetuwe kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot +/- €2300,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Valburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Valburg (februari 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Valburg. Zij hebben ervaring met merken als Sistec en Eurosafe. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Homoet, Slijk-Ewijk, Herveld en Andelst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Valburg te beperken. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Valburg vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Bosch, D-Link, TP-Link & Eve, Yale, Arlo, Netamo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Valburg?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Valburg voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1375,00. De totale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 & €47,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Valburg.


Postcodegebied: 6675

Plaats een reactie