Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Andelst

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Andelst is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp lees je goede details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Andelst en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-andelst

Alarminstallatie Andelst laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Andelst? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Andelst en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Andelst?

Vergelijk tarieven van vakmannen in direct regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Overbetuwe kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1800,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot ongeveer €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Andelst.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Andelst (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Andelst. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Takex en Fixapart. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Herveld, Valburg, Hemmen en Zetten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Andelst te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Andelst vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy of Eufy, Yale, Eve, Arlo, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Andelst?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Andelst voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €900,00. De offerteprijs is afhakelijk van het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten checkt de centralist wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Andelst.


Postcodegebied: 6673

Plaats een reactie