Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hallum

Dankzij een alarmsysteem in Hallum is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Hallum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-hallum

Alarminstallatie Hallum aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Hallum? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie ontdek je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hallum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Hallum?

Vergelijk tarieven van experts in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, camerabewaking. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot +/- €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 – €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Hallum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hallum (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hallum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Newlec en Ewent. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Westhoek, St.-Annaparochie, Marrum en Nij Altoenae.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hallum te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hallum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link of Eufy, Yale, Netamo, Hombli, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Hallum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hallum voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €850,00. De normale prijs is afhakelijk van het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per unit. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Hallum.


Postcodegebied: 9074

Plaats een reactie