Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sintjohannesga

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Sintjohannesga is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp delen wij handige informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Sintjohannesga en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-sintjohannesga

Alarminstallatie Sintjohannesga aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sintjohannesga? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier markeer je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sintjohannesga en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Sintjohannesga?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Fryske Marren houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2800,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Sintjohannesga.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sintjohannesga (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sintjohannesga. Zij kunnen je helpen met merken zoals Duracell en Cooper. Of bekijk bedrijven en installateurs in Oudehaske, Nijehaske, Rotsterhaule en Rotstergaast.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Sintjohannesga te verminderen. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sintjohannesga vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch + Netamo, Yale, Eve, Arlo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Sintjohannesga?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Sintjohannesga voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1225,00. De normale prijs hangt af van welk alarm je kiest, de additionele services zoals camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €40,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Sintjohannesga.


Postcodegebied: 8464

Plaats een reactie