Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Olterterp

Door middel van een alarmsysteem in Olterterp kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp doorzoek je populaire info over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Olterterp en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-olterterp

Alarminstallatie Olterterp installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Olterterp? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan markeer je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Olterterp en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Olterterp?

Vergelijk tarieven van experts in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Opsterland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 – €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 – €1700,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Olterterp.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Olterterp (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Olterterp. Zij kunnen je helpen met merken zoals Zero Wire Interlogix en Asecos. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Ureterp, Siegerswoude, Nij Beets en Beetsterzwaag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Olterterp te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Olterterp vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link, Foscam + Eve, Arlo, Eufy, Netamo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Olterterp?

De kosten van een goed alarmsysteem in Olterterp voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1175,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Olterterp.


Postcodegebied: 9246

Plaats een reactie