Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schelluinen

Door middel van een alarmsysteem in Schelluinen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Schelluinen en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-schelluinen

Alarminstallatie Schelluinen aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schelluinen? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier ontdek je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schelluinen en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Schelluinen?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Molenlanden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot +/- €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Schelluinen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schelluinen (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schelluinen. Zij hebben ervaring met merken als Consul en Sandisk. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Spijk, Dalem, Buurmalsen en Tricht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de kans op inbraak in Schelluinen te beperken. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schelluinen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link + Hombli, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Schelluinen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schelluinen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Schelluinen.


Postcodegebied: 4209

Plaats een reactie