Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Colijnsplaat

Door middel van een alarmsysteem in Colijnsplaat beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Colijnsplaat en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-colijnsplaat

Alarminstallatie Colijnsplaat installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en neemt direct contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Colijnsplaat? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier kom je erachter welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Colijnsplaat en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Colijnsplaat?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noord-Beveland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot +/- €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2200,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Colijnsplaat.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Colijnsplaat (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Colijnsplaat. Zij werken met gangbare merken als Lloyd en Cadxx. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Wissenkerke, Kamperland, Kats en Kortgene.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Colijnsplaat te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Colijnsplaat vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij faciliteren een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, D-Link of Arlo, Yale, Eve, Hombli, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Colijnsplaat?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Colijnsplaat voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1200,00. De offerteprijs hangt af van het type alarm, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Colijnsplaat.


Postcodegebied: 4486

Plaats een reactie