Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dorst

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Dorst beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je praktische informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Dorst en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-dorst

Alarminstallatie Dorst aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dorst? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dorst en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De installateur geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Dorst?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oosterhout houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot wel €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 tot en met €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Dorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dorst (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dorst. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Rokonet en Visonic. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Galder, Strijbeek, Bavel en Ulvenhout.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Dorst te limiteren. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Dorst vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Somfy, D-Link of Eufy, Netamo, Arlo, Eve, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Dorst?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Dorst voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1150,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Dorst.


Postcodegebied: 4849, 4854, 4903

Plaats een reactie