Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haaksbergen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Haaksbergen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we handige informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Haaksbergen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-haaksbergen

Alarminstallatie Haaksbergen laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker controleert het signaal en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haaksbergen? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan bepaal je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haaksbergen en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Haaksbergen?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Haaksbergen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot wel €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 tot wel €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1650,00 tot +/- €2300,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Haaksbergen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haaksbergen (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haaksbergen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Salvus en Videx. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Rijssen-Holten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Haaksbergen te beperken. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Haaksbergen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, D-Link & Yale, Eve, Eufy, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Haaksbergen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Haaksbergen voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1325,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Haaksbergen.


Postcodegebied: 7480, 7481, 7482, 7483

Plaats een reactie