Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuidveen

Door middel van een alarmsysteem in Zuidveen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij handige informatie over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Zuidveen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-zuidveen

Alarminstallatie Zuidveen aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuidveen? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuidveen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Zuidveen?

Krijg verschillende offertes van experts uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Steenwijkerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot +/- €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 tot ongeveer €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Zuidveen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuidveen (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuidveen. Zij hebben ervaring met merken als Musdo en Pulsar. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Onna, Kallenkote, Basse en Steenwijkerwold.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Zuidveen te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zuidveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch & Yale, Eufy, Arlo, Hombli, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Zuidveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Zuidveen voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1100,00. De echte prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Zuidveen.


Postcodegebied: 8343

Plaats een reactie