Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Melissant

Met een alarmsysteem in Melissant heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede informatie over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Melissant en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-melissant

Alarminstallatie Melissant aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Melissant? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Melissant en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Melissant?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Goeree-Overflakkee beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot €1300,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €2750,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Melissant.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Melissant (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Melissant. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Security Center en Risco. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Herkingen, Stellendam, Dirksland en Sommelsdijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Melissant te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Melissant vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy + Arlo, Eufy, Netamo, Hombli, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Melissant?

De kosten van een slim alarmsysteem in Melissant voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1475,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €40,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Wil je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Melissant.


Postcodegebied: 3248

Plaats een reactie