Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Geelbroek

Met een alarmsysteem in Geelbroek verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp verstrekken we handige info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Geelbroek en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-geelbroek

Alarminstallatie Geelbroek laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Geelbroek? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Zo markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Geelbroek en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Geelbroek?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Aa en Hunze hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 oplopend tot €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 tot €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 – €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Geelbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Geelbroek (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Geelbroek. Zij kunnen je helpen met merken zoals Bticino en Videx. Of bekijk installateurs en bedrijven in Eleveld, Deurze, Ekehaar en Eldersloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de kans op inbraak in Geelbroek te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Geelbroek vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Somfy, EZVIZ, Bosch of Hombli, Arlo, Netamo, Eufy, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Geelbroek?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Geelbroek voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1425,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per unit. Liever een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Geelbroek.


Postcodegebied: 9455

Plaats een reactie