Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waddinxveen

Door middel van een alarmsysteem in Waddinxveen voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij goede details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Waddinxveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-waddinxveen

Alarminstallatie Waddinxveen laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij onraad zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Waddinxveen? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan markeer je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waddinxveen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Waddinxveen?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Waddinxveen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Waddinxveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waddinxveen (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waddinxveen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Chubb Lips en EI Electronics. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Gouda, Krimpenerwaard, Zoetermeer en Westland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Waddinxveen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Waddinxveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ of Yale, Eve, Hombli, Eufy, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Waddinxveen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Waddinxveen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1000,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera voor €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Waddinxveen.


Postcodegebied: 2740, 2741, 2742, 2743

Plaats een reactie