Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Koarnjum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Koarnjum verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp check je handige informatie over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Koarnjum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-koarnjum

Alarminstallatie Koarnjum aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist kijkt direct mee en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Koarnjum? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan ontdek je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Koarnjum en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Koarnjum?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Leeuwarden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Koarnjum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Koarnjum (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder vind je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Koarnjum. Zij werken met gangbare merken als Tzunali en SMP. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Jelsum, Gytsjerk, Britsum en Hijum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Koarnjum te verminderen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Koarnjum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Somfy of Eufy, Yale, Hombli, Netamo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Koarnjum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Koarnjum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €800,00. De echte prijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Koarnjum.


Postcodegebied: 9056

Plaats een reactie