Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Riel

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Riel beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste bekijk je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Riel en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-riel

Alarminstallatie Riel installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent kijkt direct mee en belt direct de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Riel? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier bepaal je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Riel.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Riel?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Goirle hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Riel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Riel (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Riel. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Masterlock en Sandisk. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Drunen, Elshout, Gilze en Hulten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Riel te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Riel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link + Yale, Netamo, Eve, Arlo, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Riel?

De kosten van een goed alarmsysteem in Riel voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €900,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het gekozen systeem, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en €30,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Riel.


Postcodegebied: 5133

Plaats een reactie