Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drunen

Met een alarmsysteem in Drunen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs vind je betrouwbare informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste check je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Drunen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-drunen

Alarminstallatie Drunen installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Drunen? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo ontdek je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drunen en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De installateur geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Drunen?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Heusden kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot wel €2200,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €2000,00 tot en met €2150,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Drunen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drunen (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drunen. Zij werken met gangbare merken als Ewent en Honeywell. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Elshout, Sprang-Capelle, Riel en Gilze.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Drunen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Drunen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, D-Link, TP-Link, Somfy + Yale, Arlo, Eve, Eufy, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Drunen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Drunen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1450,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten controleert een centralist of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per unit. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Drunen.


Postcodegebied: 5150, 5151, 5152, 5154

Plaats een reactie