Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maasbree

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Maasbree beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp check je handige info over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Maasbree en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-maasbree

Alarminstallatie Maasbree laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maasbree? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maasbree en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Maasbree?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Peel en Maas beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot +/- €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 tot €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1400,00 – €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Maasbree.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maasbree (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maasbree. Zij kunnen je helpen met merken zoals Profiline en EATON. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Kessel, Ell, Baarlo en Helden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Maasbree te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Maasbree vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Somfy of Yale, Eufy, Hombli, Arlo, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Maasbree?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Maasbree voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1475,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €55,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per unit. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Maasbree.


Postcodegebied: 5928, 5993

Plaats een reactie